Rijschool Ellermeyer i.s.m. Reade

Onbeperkt op weg

Autorijden maakt mensen mobiel en dat betekend voor velen vrijheid. Maar kun je ook met een lichamelijke of geestelijke beperking zelfstandig de weg op? In de meeste gevallen kan dat. Rijschool Ellermeyer i.s.m. Reade is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in het geven van aangepaste rijlessen aan mensen met een beperking. We gaan uit van de mogelijkheden. Of u nu een amputatie heeft, niet-aangeboren hersenletsel, dwarslaesie of welke andere beperking dan ook.

Rijschool Ellermeyer i.s.m. Reade staat voor zelfstandigheid en vrijheid door mobiliteit. Neem voor meer informatie en/of een afspraak contact met ons op via 088 – 336 00 33.

U kunt onze rijlessen voor verschillende doeleinden volgen. Bijvoorbeeld om weer te wennen aan het verkeer of om te leren rijden met een aangepaste auto. Samen met u kijken we eerst naar uw mogelijkheden en uw specifieke behoeften en wensen. Vervolgens stellen wij, samen met u, uw persoonlijke doelen vast. Onze lesauto’s zijn voorzien van een automaat en zijn modulair aan te passen aan vrijwel elke beperking. Denk bijvoorbeeld aan remmen en gas geven op het stuur, rijden met een linker gaspedaal, instelbare rem-/stuurinrichting op beschikbare spierkracht en spiegelaanpassingen.

Hoge kwaliteit

Rijschool Ellermeyer maakt gebruik van de zogenaamde RIS opleidingsmethodiek. RIS staat voor Rijopleiding In Stappen. Dit is een methodiek waarbij u steeds een stap verder gaat zodra u de vorige stap voldoende beheerst. Iedere module wordt afgesloten door een toets. Hiermee bent u beter voorbereid op deelname aan het verkeer.

U kunt rijlessen volgen van een uur of anderhalf uur. De lessen worden gegeven van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 uur en 20:00 uur. Rijschool Ellermeyer rijdt in de regio Amsterdam, Haarlem, Almere en Alkmaar. U kiest zelf de locatie waar we u ophalen en weer terugbrengen.
Vaak worden rijlessen (deels) vergoed door het UWV of uw gemeente (Wmo). We adviseren u om bij deze instanties te informeren naar de mogelijkheden. Cliënten van Reade kunnen in bepaalde gevallen, als onderdeel van de behandeling, proef-rijlessen volgen. Neem contact op met uw revalidatiearts voor meer informatie.

Verklaring van geschiktheid

Om met een beperking (opnieuw) te leren autorijden, heeft u een verklaring van geschiktheid nodig. Ook als u al in het bezit was van een rijbewijs. Deze verklaring van geschiktheid geeft aan of er medische redenen zijn waarom iemand niet mag autorijden. Hiervoor moet u een formulier ‘’Eigen Verklaring’’ opsturen naar het CBR. Deze kunt u hier invullen. Op dit formulier staan vragen over uw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Het formulier moet tevens voorzien zijn van een aantekening van uw arts waaruit de aard en ernst van uw medische gesteldheid blijkt. Het CBR stelt uiteindelijk vast wat er nodig is om u veilig aan het verkeer te laten deelnemen. Soms is aanvullend een rijtest nodig om uw rijgeschiktheid te beoordelen. Dit is geen rijexamen; het gaat alleen om de vraag of u ondanks uw beperking in staat bent om een auto te besturen. Houd er rekening mee dat bovenstaande procedure in totaal soms twee tot drie maanden in beslag kan nemen.

Rijschool Ellermeyer i.s.m. Reade

Reade is de naam voor de organisatie die ontstaan is uit de fusie tussen Revalidatiecentrum Amsterdam (RCA) en het Jan van Breemen Insituut (JBI).

Ellermeyer past elke auto aan zodat iedere automobilist met een beperking zelfstandig kan autorijden. Zonder hulp in en uit de auto komen is daar een belangrijk onderdeel van. Met goed doordachte oplossingen zorgen wij voor uw mobiele vrijheid op een veilige en verantwoorde manier.
Sinds enige jaren zijn de krachten gebundeld in Rijschool Ellermeyer i.s.m. Reade.

Van mogelijkheden naar maximaal resultaat

Tijdens de rijlessen bij Rijschool Ellermeyer gaan we steeds uit van uw behoefte en wensen. Met een ervaren rijinstructeur ontdekt u stap voor stap uw mogelijkheden. Onze lesauto’s zijn aan vrijwel elke beperking aan te passen. Zo kunt u (weer) vol vertrouwen veilig op weg.

Tarieven

De kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Vaak worden rijlessen helemaal of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar, het UWV of de gemeente (in het kader van de Wmo). We raden u aan om bij deze instanties te informeren naar de mogelijkheden. Revalideert u bij Reade? Neem contact op met uw revalidatiearts voor een aanmelding.
Indien er speciale aanpassingen gemaakt moeten worden, worden deze kosten niet berekend, wel is er een bedrag van € 56,00 bij de passing verschuldigd.

Tarieven per 1 januari 2019:

CategorieTarief
Intake€ 56,-
Categorie 1
(Geen aanpassing en BTS)
€ 56,-
Categorie 2
(Linker gaspedaal)
€ 61,-
Categorie 3
(Kniegas links of rechts, remslof links of rechts, pedaalbrug)
€ 71,-
Categorie 4
(Rem/gas schijf links of rechts, kantelpedaal, alle overige aanpassingen)
€ 81,-
Categorie 5
(Joystick besturing, mini-wheel, fietsstuur)
€ 111,-

Als u in staat bent (weer) auto te rijden neemt uw mobiliteit en uw vrijheid toe. Bij Ellermeyer Amsterdam kunt u opnieuw rijles nemen met een op u aangepaste auto, ook als u een lichamelijke of geestelijke beperking heeft. De rijschool van Ellermeyer heeft een jarenlange ervaring op het gebied van het aanbieden van aangepaste rijlessen. Altijd gaan we uit van uw mogelijkheden!