Besturen en bedienen van de auto

Auto rijden met een lichamelijke beperking. Ellermeyer biedt voor elke vorm van mobiliteit een oplossing. Het maakt niet uit of u zelf wilt rijden of als passagier. Elk mens, elke situatie is anders en elke oplossing moet daarom anders zijn. En die perfecte oplossing weet Ellermeyer autoaanpasssingen altijd weer te vinden. Het maakt niet uit welke (lichamelijke) beperking u heeft, welke behoefte u heeft en welk voertuig. In samenspraak met uw wensen en mogelijkheden bedenken en voeren wij simpele aanpassingen uit zoals het aanpassen van een gashendel tot zeer gecompliceerde projecten zoals het besturen van de auto met een hand door middel van een joystick besturing. n


Contact

De meest voorkomende aanpassing is het gaspedaal links van het rempedaal plaatsen omdat de rechtervoet dan wel been niet of minder goed functioneert. Een praktische oplossing is, gas geven met de handen door middel van het naar u toe trekken van een hendel. Deze hendel neemt de functie van het gaspedaal over. Ook de gasring welke aan de voorzijde op het stuur wordt geplaatst is een mogelijkheid om met de handen gas te geven. Of kniegas, hier geeft men gas door het met de knie wegduwen van een hendel.

De handbedrijfsrem is een eenvoudige maar praktische oplossing wanneer men niet voldoende kracht in voeten of benen heeft om het originele rempedaal te bedienen. De bediening van de rem doet u in dit geval met uw hand. Door het van u afduwen van een aangepaste hendel kunt u remmen. Maar ook de remslof is een simpele maar adequate oplossing. De remslof is een schoenafdruk met opstaande randen waardoor de voet geplaatst in de remslof niet kan wegschuiven.Het “slofpedaal” loopt op kogellagers om de bediening zo licht mogelijk te maken. Het voetrempedaal is opklapbaar te maken zodat het niet in de weg zit. Wanneer men te weinig kracht in voeten of benen heeft om het originele rempedaal te bedienen kan een op maat afgestelde extra rembekrachtiger uitkomst bieden.

Wanneer er onvoldoende handfunctie is om de gashendel of de handbedrijfsrem te bedienen, dan kan een gas- en remsysteem uitkomst bieden. De hendel heeft zowel de functie van het gaspedaal als het rempedaal.

Parallelpedalen worden gebruikt wanneer men te korte benen heeft. Door het plaatsen van parallelpedalen komen deze meer naar voren en/of boven.