Signalering

Goede zichtbaarheid is een lastiger vraagstuk dan velen zich realiseren. De werkomgeving rondom je voertuig moet goed verlicht zijn. Daarvoor zijn vele oplossingen. De signalering – zwaailampen of daksets – moeten voldoen aan wet en regelgeving. En in vele gevallen is ondersteuning van flitsers gewenst. Maar wat heb ik nu precies nodig in welke situatie? Dat zullen velen zich afvragen. Bij Ellermeyer kunnen wij u advies geven welke producten bet best bij uw situatie passen. Bij Ellermeyer staan verschillende bijzonder innovatieve producten voor verlichting en signalering ter beschikking. Ook heeft Ellermeyer branche-specifieke, intelligente verlichtings- en signaleringsoplossingen. Voor iedere klant bieden wij maatoplossingen. Neem contact met ons op voor gratis advies.


Contact

Ons advies is altijd om eerst te bepalen waar je het voertuig voor in gaat zetten. Heb je alleen rondom zichtbaarheid nodig in de vorm van oranje signalering, dan kan een zwaailamp of mini flitsbalk al voldoende zijn. Zijn de werkzaamheden uitgebreider en heb je ook werkverlichting, richtingaanwijzers of een traffic advisor nodig, dan kan een voertuig brede flitsbalk weer een betere oplossing zijn. LED signalering wordt voornamelijk gebruikt op voertuigen van bijvoorbeeld bergingsbedrijven, weg- en waterbouw, speciaal transport, verkeersbegeleiding, landbouw, bosbouw, overheid en hoveniersbedrijven.

De ECE R65 wetgeving is de Europese regelgeving omtrent optische en akoestische signalering voor voertuigen en trailers. Per 1 maart 2014 is deze regeling geldig voor gele zwaai-, flits- en knipperlichten. Geel zwaai-, flits- of knipperlicht is licht bestaande uit één set gele signaalverlichting. Deze set moet voldoen aan een ECE reglement 65 en is overeenkomstig gecertificeerd. Daarnaast moet de set zodanig gemonteerd zijn dat het lichtsignaal kan worden waargenomen vanaf een afstand van 20 meter rondom het voertuig en 1,5 meter boven het wegdek.